Intelegerea comuna a spatiului on-line a transformat in mod substantial terminologia de "spatiu virtual", trecand la noua forma de spatiu "Web 2.0.". Aceasta transformare vine cu o recunoastere a faptului ca spatiul virtual nu este un monolit, ci este reprezentat de o pluralitate de retele modelate de catre actorii sai. Mai mult, oportunitatea de a transpune teme privind relatiile dintre cultura si structurile sociale in sfera on-line a generat o cerere tot mai mare pentru a ancora aceste spatii in lumea reala.

Social networks examples

Metaforele au fost un factor determinant in stabilirea si interpretarea noilor termeni folositi pentru a defini structurile din spatiul virtual cum ar fi: e-Commerce, e-Governance si e-Learning. SOA ( software oriented architecture ) se refera la modul in care cercetatorii din domenii precum arhitectura si planificarea urbana, pun la dispozitie strategiile lor de design pentru a construi retele sociale online. Metaforele sunt utilizate pentru a explica, argumenta si normaliza spatiul Web 2.0, si sunt regasite intr-o serie intreaga de discipline, aspecte si domenii, folosite intr-o maniera periferica.

Astfel, se contureaza un cadru care organizeaza si aprofundeaza intelegerea noastra asupra diverselor spatii emergente ale Web 2.0 prin prisma aspectelor culturale dominante. Pentru a intelege dimensiunile culturale prezente in social media trebuie sa analizam atent structura si extinderea sferei on-line. De asemenea, una dintre cele mai mari preocupari din acest domeniu este directia in care se indreapta social media si consecintele pe care le poate avea asupra utilizatorilor.