Principalele probleme cu care companiile se confrunta sunt lipsa timpului, lipsa unui content writer in-house, teama de faptul ca industriile in care activeaza sunt mai degraba plictisitoare si totul s-ar traduce astfel intr-o pierdere de timp. Aici intervenim noi! Avem timp, avem idei si cel mai important, pentru noi fiecare domeniu este o noua provocare! Pentru a obtine content de calitate este nevoie de inspiratie! Brainstorming-urile interne sau impreuna cu clientul pot dezvolta directii complet noi si ofera avantajul unui veto pe idei din partea clientului. O alta metoda eficienta este analiza unui alt domeniu, diferit de cel de interes pentru compania client. O analiza directa a competitorilor ar fi ineficienta intrucat miza este de a veni cu noutati, cu lucruri care sa surprinda, care sa genereze BUZZ. Analiza efectuata asupra contentului care a reusit sa genereze cel mai mult trafic pana in prezent ne-a permis sa identificam 7 pattern-uri.

Video Content

Contentul video castiga o prioritate din ce in ce mai mare in SERPs si exista toate premisele sa credem ca site-urile care acorda atentie acestui tip de content vor domina in viitor. Videoclipurile urcate pe Youtube sunt o metoda facila prin care se pot genera link-uri. Avem exemplul Zappos care a uploadat pe Youtube nu mai putin de 50.000 de videoclipuri cu produse. Cautati expresia UGG classic pe Google Videoclipuri si veti fi surprinsi sa vedeti ca primele 7 rezultate sunt ocupate de Zappos.

Infographics

O alta metoda cu ajutorul careia puteti genera link-uri de calitate este Infografica. Pentru a realiza content de calitate trebuie sa fie indeplinite urmatoarele conditii:

  • sa raspunda la o intrebare sau sa rezolve o problema
  • sa se bazeze si sa foloseasca date reale
  • sa prezinte lucrurile intr-un mod mult mai usor decat in varianta text
  • sa dezvaluie noutati

Stiu, veti spune ca este extrem de scump sa producem elemente de Infografica. Da, este, insa folosind creativitatea putem genera elemente nu neaparat costisitoare si surprinzator de eficiente. Avem exemplul prietenului nostru Mark de la Epicgraphic care, folosindu-se doar de o camera video si o cateva prajituri a reusit sa creeze un element infografic cu care a atras peste 120 de link-uri pana in prezent.

Seo Strategy

Interactive Content

Intotdeauna voi paria pe acest tip de content. Din punctul meu de vedere companiile care reusesc sa diminueze prapastia dintre produsele pe care le prezinta si un content interactiv vor fi intotdeauna cele care vor avea de castigat pe termen lung. Imaginati-va ca ati fi proprietarul unei platforme de vanzare online a biletelor la meciurile de fotbal si ati folosi o aplicatie de genul World Cup planner by Marca. Cu siguranta utilizatorii vor prefera aceasta aplicatie in locul metodei standard de achizitionare a biletelor. In plus noutatea si interactivitatea vor genera word of mouth si implicit backlink-uri de calitate.

Q & A Content

Cu siguranta ca orice tip de produs sau de serviciu pe care in vindeti genereaza intrebari din partea clientilor. Cel mai probabil aveti angajat personal specializat care sa raspunda acestor emailuri folosind texte predefinite. Dar v-ati gandit vreodata sa centralizati cele mai populare intrebari si raspunsuri pe care sa le publicati direct pe site?

Frumusetea acestui tip de content este data de utilitatea pe care a aduc raspunsurile concrete la anumite probleme iar in cazul in care utilizatorii se vor simti multumiti de raspunsurile oferite nu vor ezita sa va rasplateasca cu link-uri si implicit cu mai mult trafic. Nici Google nu va trece cu vederea efortul dumneavoastra de a oferi raspunsuri corecte si veti castiga o pozitie mai buna in SERPs.

User Generated Content

Toata lumea vorbeste de valoarea review-urilor ca forma a contentului generat de utilizatori dar ce spuneti de poze sau de video-uri? Da, veti spune ca este destul de greu sa starnesti publicul sa scrie un review elementar dar sa se apuce sa realizeze poze sau video-uri pe care apoi sa le mai si publice! Probabil ca este greu dar cu siguranta si castigul in materie de branding este net superior! Nu stiu cati dintre voi va amintiti de ultimul review citit dar cu siguranta toti va amintiti de invazia de poze cu doze de Coca Cola personalizate de pe Fecebook, bloguri, etc. Nu minimalizam importanta review-urilor dar ca agentie de publicitate este obligatia noastra sa privim in toate directiile!

Guest Blogging

Cu siguranta toti din industria publicitatii stiu cat de mult timp au consumant pentru a scrie articole pe care sa le posteze as guest pe bloguri cu intentia de a obtine backlibk-uri pentru clienti. Dar de ce sa nu ii invitati pe altii sa scrie pe blogul dumneavoastra? Economisiti timp pretios si castigati backlink-uri deoarece cu siguranta toti autorii vor oferi link catre articolul pe care l-au scris. Va va ramane doar sa verificati calitatea contentului si sa lucrati la factorul motivational. Puteti simplu sa organizati un concurs pentru participanti jurizand in functie de cele mai multe link-uri obtinute, de popularizare pe platformele de socializare si de traficul trimis! Simplu, rapid, economic si mai ales profitabil!

Blugul lui Zoso

Competitions

Desi pot fi considerate clasice in niciun caz nu trebuie uitate. Publicitarii demagogi vor spune „Este de prost gust sa oferi un iPhone pentru a obtine like-uri!”. Adevarul este undeva la mijloc. De fapt variaza in functie de scop. Daca se desfasoara o campanie de promovare in care se pune accent pe eticheta produsului, pe branding in esenta, cu siguranta nu este recomandat sa te promovezi in acest mod. Insa daca esti proprietarul unei platforme online care comercializeaza produse realizate de alte companii sau daca valorile tale de brand sunt in materie de eficienta: suport tehnic non stop, livrare gratuita, etc. atunci puteti cu incredere sa apelati la o astfel de metoda. Aveti exemplul campaniei realizate de eMAG Abonează-te și câștigă un iPhone 5. Rezultate?! Tone de like-uri, share-uri si comment-uri pe Facebook, pe Twitter pe bloguri, etc.